U kunt ons bereiken op: +31(0)527 27 44 55
Zoeken:

Agrarische machines

tekstklein

In 1996 is staring bv gestart met het produceren van machines in de industriele kant van de landbouw. De eerste machine is een zure-bollenscheider waarmee een de landelijke innovatieprijs is gewonnen.

 

Daarna volgden er een kluitenscheider en een stortbunker.

Kluitenscheider

Wordt gebruikt voor het kluitenscheiden in o.a. plantuien. De scheiding wordt bereikt door een combinatie van trilling en lucht. De trilling zorgt voor het transport van de zwaardere kluiten naar de hoge zijde van de machine, de lucht zorgt ervoor dat de lichtere plantuien naar de lage kant van de machine drijven. De plantuien komen hierdoor niet of minder in contact met de transportwerking van de trilling. De schuinte van de machine en de luchthoeveelheid zijn beide traploos instelbaar.

Stortbunker
De stortbunkers worden zijn alle uitgevoerd met een produktvriendelijke rubberband. De uitgifte is sensor en frequentiegeregeld, een kleine plc zorgt voor de juiste verhouding tussen afgifte in kg en bandsnelheid. Onze stortbunkers zijn alle volledig in rvs uitgevoerd, uitvoeringen in staal en vervolgens gestraald en gespoten. De overneemband die aan de stortbunker hangt zorgt voor een zeer regelmatige verdeling. Naar de volgende machine op deze band is het de bedoeling dat hier ongeveer de halve laagdikte op ligt t.o.v. de bunkerband. Door de nagenoeg rechtopstaande zijkanten en de polystone afdichting ‘loopt’ de stortbunker altijd uit zichzelf leeg er blijven dus geen kanten zitten.

Nadat staring bv zich vanaf 2004 is gaan specialiseren in producten voor de beton industrie hebben wij de volgende agrarische machines geproduceerd;

Hydrocooler

Hydrocooler
Deze machine zorgt ervoor dat producten die van het land komen zo snel mogelijk gekoeld worden om de houdbaarheid van de producten te verlengen.

Kistenwasser Van Hees

Tumblejet Kistenwasser
Een klant van ons wilde verbeteringen toebrengen aan zijn kistenwassers en heeft ons gevraagd mee te denken aan een nieuw ontwerp. Wij hebben een geheel nieuw ontwerp voor het geengineerd. De link naar het uiteindelijke resultaat.

Voor meer informatie contact met ons op.