U kunt ons bereiken op: +31(0)527 27 44 55
Zoeken:

Siloboxx – doseerunit

CE siloboxx concept

CE-Siloboxx combinatie

De doseerunit, siloboxx, is in 2012 als concept ontstaan vanuit  de wens van een aantal klanten om grondstoffen mee te kunnen nemen naar de bouwplaats en daarnaast de slag te maken van zakgoed naar bulkgoed verwerking. De siloboxx is een vierkante boxx met een ‘levende’ bodem. De vijzels in de bodem zorgen voor vulling van de centraal-verzamel vijzel en de vertikaal vijzel.

De vierkante vorm zorgt voor veel inhoud en daarmee een compacte voorraadbuffer van 7,6m³ (bruto). De siloboxx kan met een bulkwagen rechtstreeks gevuld worden of door bulkzak laden door mangaten. De siloboxx is voorzien van ontstoffingsfilters en alle nodige beveiligingen voor het veilig vullen.  De doseerunit wordt gebruikt samen met een M-tec M300 doseer/meng/pompunit welke een capaciteit heeft van max 2,8m³ per uur. Daarmee is de siloboxx ideaal voor bedrijven die zich bezighouden in de reparatie en renovatie van oude vloeren, de egalines kunnen in bulkzakken aangekocht worden (op termijn mogelijk in bulktrailers) laden op de thuislocatie en op de bouwlocaties maximaal flexibel inzetbaar.

CE-combinatie: De siloboxx komt het beste tot zijn recht op een lichte ce-trailer/oplegger in combinatie met een kleine city-trekker als bv een Daf LF140, hiermee is een totaal terreingewicht haalbaar van 24 ton. In deze combinatie kan de siloboxx dan gevuld worden met ongeveer 12-14 ton aan grondstoffen.

Neemt u voor meer informatie contact met ons op.