U kunt ons bereiken op: +31(0)527 27 44 55
Zoeken:

Wandgiek systeem (concept)

Soms is het in een betonfabriek niet mogelijk om een kraankubel of heftruck kubel te gebruiken. Voor een  klant zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing om in een relatief lage fabriek beton te verpompen in een mal. In deze fabriek is geen ruimte voor een boven kraan maar zijn de wanden geschikt voor een wandgieksysteem.

Onze engineers zijn op zoek gegaan naar een oplossing en door een Kubixx met een SteadyFlow pomp te combineren is dit pompsysteem ontstaan. Een grote versie van dit pompsyteem, de SteadyFlow/SteadyFill,  hebben we al eerder gebruikt voor het automatisch vullen van mallen bij Kijlstra Beton Drachten.

Het pompsysteem wordt door middel van een betonmixer geladen, de Kubixx houdt het mengsel in beweging blijft en de kwaliteit gewaarborgd blijft. De SteadyFlow pomp zorgt dat het mengsel verpompt wordt naar de wandgiek. Deze giek stort het mengsel in de mal.

Het voordeel van deze combinatie is dat de mallen pulseervrij gevuld worden en dit zorgt er weer voor dat het mengsel optimaal blijft, zoals dat door de laboranten bedoeld is. De energie in het mengsel blijft gewaarborgd en kan zelfs weer op gang gebracht worden net voor het storten voor optimale menging en ontluchting.

Ook het inmengen van kleurstoffen en andere hulpstoffen is een van de grote voordelen, hierdoor wordt de betoncentrale minimaal belast en blijven daarmee de kosten per m³ lager.

Neemt u voor meer informatie contact met ons op.