U kunt ons bereiken op: +31(0)527 27 44 55
Zoeken:

SteadyFlow pomp

Foto maastoren II

Rotterdam – Maandag 31 augustus 2009 wil NAS Afbouw een record gaan vestigen door anhydrietmortel te verpompen naar de 44ste verdieping van de circa 160 meter hoge Maastoren in Rotterdam. De bouwer van de SteadyFlow pomp, Staring BV kondigt tegelijkettijd een innovatie aan, namelijk de ontwikkeling van een 2-cilinder plunjerpomp die op termijn de de gebruikelijk worm/sneckenpomp moet gaan vervangen.

De Maastoren is momenteel het hoogste betonnen gebouw van Nederland. Het project bevindt zich in de afbouwfase en dat betekent ondermeer het aanbrengen van afwerkvloeren van anhydriet. Om de amhydrietmortel naar – in dit geval – de 44ste etage te krijgen wordt normaliter de torenkraan met kubel ingezet. Maar verpompen van anhydrietmortel naar grote hoogte is sterk in opkomst en meerdere bedrijven experimenteren daarmee. Zo haalde Faber betonpompen al eens de honderd meter met een vaste stijgbuis. NAS Afbouw uit Geffen gaat het nu ‘gewoon’ met de slang doen, door het trappenhuis heen.

De Maastoren is een project van opdrachtgever OVG en uitvoerder HA Besix, waar voor deze bijzonder anhydrietstort naast NAS Afbouw ook Staring en anhydrietleverancier Gyvlon bij zijn betrokken.
Innovatieve plunjerpomp. Staring BV engineert en produceert diverse produkten voor de betonindustrie, waaronder de SteadyFlow pomp.

Die onderscheidt zich door als plunjerpomp een constante stroom van mortel te leveren. Michel Staring: “Het type pomp wat we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld is speciaal geschikt voor het verpompen van anhydriet/spramex/cementgebonden gietvloeren tot maximaal zo’n 30 kubieke meter per uur. Momenteel zijn we echter ook bezig om een 2-cilinder plunjerpomp te engineeren, die enkel mortels zonder stenen kan verpompen. Deze pomp moet op termijn de vervanger worden van de welbekende worm/sneckenpomp.”

De nieuwe pomp kenmerkt zich volgens Staring door een hogere capaciteit, een hogere druk en fors minder onderhoudskosten. “Het is de bedoeling deze pomp te gebruiken op de welbekende vloeiauto’s die door bedrijven als Bremat en MC machines geleverd worden.”